سفارش تبلیغ
صبا ویژن

وبلاگ دیجی پاورپوینت

یک وبلاگ آموزشی با دسته بندی موضوعی

ایمنی و قراردادهای

در هر قرارداد ساختمان، باید به نکات زیر حتما توجه شود:

1- مشخصات طرفین قرارداد

  • مشخصات کارفرما
  • مشخصات پیمانکار

که شامل موارد زیر می باشد:

آقا/ خانم/ شرکت ......... به مدیریت/ نمایندگی ...... به شماره ملّی/ شماره ثبتی ...... به نشانی ........ شماره تلفن ثابت ....... و شماره همراه ....... می باشد.


2- موضوع قرارداد و محل انجام آن

اجرای کامل کلیه عملیات ساختمانی از قبیل بنای ساختمان، تأسیسات برقی، تأسیسات سرمایشی و گرمایشی، تأسیسات مکانیکی، محوطه سازی، حصارکشی، راه اندازی و تحویل بخش های مربوطه به تأسیسات می باشد. تأمین مصالح مورد نیاز اجرای عملیات ساختمانی بر عهده پیمانکار نمی باشد.

محل انجام پروژه به نشانی ....... که دارای مجوز ساختمانی به شماره ..... تاریخ .../.../.... می باشد و به رویت پیمانکار رسیده است و از موقعیت جغرافیایی و وضعیت آن مطلع است.


3- محاسبات و مشخصات فنی پروژه

مشخصات فنی و تکنیکال پروژه بر مبنای نقشه ها و دستورالعمل های صادره از سوی کارفرمای پروژه و مهندس ناظر خواهد بود، که وظیفه اخذ کنترل و تأیید کیفیت مصالح و پیشرفت فیزیکی آن را مطابق با برنامه زمان بندی شده انجام خواهد گرفت. ابعاد ارضی پروژه به مساحت ..... متر مربع و نیز ابعاد سازه ای آن به مساحت ..... متر مربع می باشد.


4- هزینه قرارداد (به تفکیک و کلی)

هزینه کل قرارداد براساس برآورد پیمانکار و مهندس ناظر پروژه از قرار هر متر مربع زیربنای ساختمان بدون مصالح به ارزش ......... ریال بوده که در مجموع کل هزینه اجرای عملیات ساختمانی به ارزش ...... ریال محاسبه می گردد.

هزینه های اجرای قرارداد به تفکیک و جزء به جز به شرح ذیل است :

  • سطوح زیربنای ساختمان برمبنای تصاویر افقی سقف ها به ارزش ..... ریال می باشد.
  • هزینه دیوارهای محوطه و حصارها با هر ارتفاع بر مبنای هر متر مربع به ارزش ..... ریال تعیین می گردد.
  • و ...

 

5- شرایط پرداخت

  • مبلغ ...... ریال معادل ..... درصد از کل ارزش قرارداد در هنگام عقد قرارداد پرداخت می گردد (در ازای دریافت چک تضمین به ارزش ....... ریال به شماره .....).
  • مبلغ ...... ریال معادل ...... درصد از کل ارزش قرارداد پس از انجام 50 % کار با تأیید سرپرست کارگاه. و ...

 

6- اسناد و مدارک پیمان

این قرارداد در برگیرنده اسناد و مدارک ذیل می باشد :

الف) سند قرارداد (پیمان پیش رو)

ب) نقشه های کلی، تفصیلی و اجرایی :

  1. نقشه های پلان موقعیت زمین و طرح استقرار در ....... برگ
  2. نقشه های معماری در ......... برگ
  3. نقشه های جزئیات اجرایی در ......... برگ
  4. نقشه های سازه در......... برگ
  5. نقشه های تأسیسات مکانیکی در ......... برگ
  6. و ...


7- مدت انجام موضوع قرارداد

مدت کامل انجام پروژه ........... روز کاری بوده و تاریخ شروع قرارداد ............ و تاریخ خاتمه قرارداد ............... می باشد.

 

8- دیرکرد طرفین در انجام پروژه

چنانچه پیمانکار، بدون مجوز تمدید تاریخ قرارداد از سوی کارفرما، مبادرت به تأخیر اجراء کار نماید برای هر روز تأخیر پس از اتمام تاریخ قرارداد روزانه .............. ریال به عنوان جریمه تأخیر از مطالبات پیمانکار کسر می گردد. در مقابل هرگاه کارفرما به نحوی موجب تأخیر عملیات اجرایی پروژه شود با تأیید سرپرست کارگاه به همان نسبت به مدت اجرای قرارداد افزوده خواهد شد.

 

9- نظارت

نظارت در اجرای تعهداتی که پیمانکار بر طبق مفاد این قرارداد و اسناد و مدارک پیوست آن تقبل نموده است، به عهده کارفرما/ یا نماینده وی و یا دستگاه نظارت معرفی شده از سوی کارفرما، خواهد بود. پیمانکار موظف است کارها را طبق قرارداد، اصول فنی و دستورات کارفرما/ یا نماینده ایشان/ یا دستگاه نظارت، طبق مشخصات، اسناد و مدارک پیوست این قرارداد اجرا نماید.

 

10- تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه

هزینه های مربوط به تجهیز و برچیدن کارگاه با توافق طرفین به عهده .... است. ایشان می بایست کارگاه را به نحوی مناسب تجهیز نماید که شروع و ادامه کار تا تحویل موقت، بدون وقفه و با کیفیت لازم انجام پذیرد. در پایان کار، ایشان باید نسبت به تخریب و خارج نمودن مواد حاصل از تخریب، اقدام نماید، مصالح بازیافتی از تخریب متعلق به ..... است.


11- نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار

پیمانکار موظف است از درصد پیشرفت پروژه و همچنین مصالحی که در صورت وضعیت منظور می شود اعم از آنچه که در کارگاه و یا در خارج از آن در انبارها و غیره باشد متعلق به کارفرما بوده به نحو مقتضی نگهداری نماید و در صورت فقدان خسارت وارده را جبران نماید .

 

12- تعهدات پیمانکار

  • پیمانکار متعهد به حسن انجام کار از تاریخ تحویل موقت به کارفرما برای مدت .... ماه می گردد.
  • پیمانکار موظف است تا حد امکان تلاش نماید تا هدر رفتن منابع و مصالح ساختمانی به حداقل برسد و معقول باشد؛ در غیر اینصورت هزینه هدر رفت بیش از حد متعارف، از حساب بستانکاری پیمانکار کسر خواهد شد.
  • پیمانکار موظف به رعایت موارد حفاظتی و ایمنی کار و به طور کلی رعایت موارد مبحث 12 مقررات ملّی ساختمانی ایران در کارگاه می باشد و نسبت به اجباری بودن استفاده از وسایل ایمنی آگاه است.

 

هر گونه عملی خلاف مقتضای عبارت مقرر شده در این بند، در وهله نخست پیمانکار مسئول و در صورت قصور از جانب پرسنل ایشان، پیمانکار به همراه کارکنانش مسئول می باشد و کلیه عواقب مالی، حقوقی و جزایی بعهده پیمانکار می باشد و کارفرما هیچگونه مسئولیتی در این رابطه نخواهد داشت. وسایل ایمنی مندرج در مبحث 12 ، شامل کلاه چانه دار، کفش ایمنی، کمربند ایمنی، لباس ضخیم کار، دستکش مناسب، ماسک و عینک و .... می باشد.

  • مسئولیت هر گونه سوء رفتار، کشف فساد، فحشاء در محل انجام کار یا کارگاه، کلاهبرداری، درگیری و این قسم موارد از سوی پرسنل پیمانکار در طول مدت اجرای پروژه، متوجه مستقیم پیمانکار می باشد.
  • پیمانکار در برابر حقوق و سنوات، پاداش و عیدی کارگران خویش متعهد می باشد و از این بابت هیچ مسئولیتی بر عهده کارفرما نمی باشد.
  • در پایان هر روز کاری، پیمانکار ملزم است تا نسبت به شستشو و نظافت محل کارگاه اقدام کند تا موجبی بر سلب آسایش همسایگان نشود.
  • تامین نیروی انسانی، ابزار کار، ماشین آلات و به طور کلی تمام لوازم ضروری برای اجرای عملیات موضوع قرارداد(به استثنای فراهم آوردن مصالح ساختمانی) و هزینه های مستقیم و غیر مستقیم مربوطه، به عهده پیمانکار است. و ...

 

طبق قانون 12 ایمنی ساختمان سازی می توان در ساخت یک ساختمان به نکات زیر توجه نمود که البته ما تنها به چند نکته ی آن به طور مختصر اشاره می کنیم :

مسدود یا محدود نمودن موقت پیاده رو ها و سایر معابر و فضاهای عمومی، برای تخلیه مصالح وسایل و تجهیزات و یا انجام عملیات ساختمانی ممنوع است مگر با اخذ مجوز از مراجع ذیربط برای مدت معین مثلا مصالح ساختمانی باید در جایی قرار داده شوند که مخاطراتی برای خودروها، تاسیسات عمومی، بناها و درختان مجاور کارگاه ساختمانی به وجود نیاورند. و...

بیرون زدگی هر یک از اجزاء سازه های موقت از قبیل حصار حفاظتی موقت کارگاه، سرپوش حفاظتی و داربست از محدوده بنای در دست ساخت ممنوع است مگر با رعایت مفاد و شرایط زیر:

فاصله عمودی بیرون زدگی از روی سطح پیاده رو نباید کمتر از 2 / 5متر و از روی سطح سواره رو کمتر از 4 / 5 متر باشد.

قسمت های مختلف کارگاه ساختمانی و محوطه اطراف آن از قبیل پلکان ها، سطوح شیبدار، دهانه های باز در کف طبقات، چاه های آسانسور، اطراف سقف ها و دیوارهای باز و نیمه تمام طبقات، محل های عبور لوله های عمومی، تاسیسات، چاه های در دست حفاری آب و فاضلاب، کانال ها، اطراف گودبرداری ها، گودال ها، حوض ها و استخرها، که احتمال خطر سقوط افراد را در بردارد، باید تا زمان پوشیده شدن و محصور شدن با حفظ حفاظ ها و نرده های دائم و اصلی به وسیله پوشش ها و نرده های حفاظتی محکم و مناسب با استفاده از شبرنگ ها، چراغ ها و تابلوهای هشدار دهنده مناسب و قابل رویت در طول روز و شب، به طور موقت حفاظت گردند، در کلیه موارد فوق چنانچه، احتمال سقوط و ریزش ابزار کار یا مصالح ساختمانی وجود داشته باشد، باید موقتا نسبت به پاخور های مناسب اقدام گردد.

بارگذاری بیش از حد ایمنی بر روی هر گونه اسکلت، چوب بست، حفاظ، نرده، پوشش های موقتی ، سرپوش دهانه ها و گذرگاه ها و نظایر آن مجاز نمی باشد. برای جلوگیری از حریق، سوختگی و برق گرفتگی:

الف) در کلیه محل هایی که خطر آتش سوزی وجود دارد، کشیدن سیگار و روشن کردن آتش، روشن کردن وسایل روشنایی غیر محصور و وسایل گرمایشی غیر ایمنی ممنوع است. در این محل ها باید تابلوهای هشدار دهنده از قبیل(خطر آتش سوزی)،(سیگار نکشید) و (آتش روشن نکنید) نصب شود. رعایت آیین نامه (پیشگیری و مبارزه با آتش سوزی در کارگاه ها) مصوب شورای عالی حفاظت فنی الزامی می باشد.

ب) ضایعات مصالح احتراق، باید در جای مناسبی جمع آوری و به طور روزانه از محل کار خارج و به محل های مجاز حمل شود، سوزاندن این مواد در محل کارگاه ساختمانی مجاز نمی باشد.

پ) جمع آوری و انبار نمودن روغن، گریس، پارچه های روغنی، نخاله های آلوده به روغن و مواد نقتی و نظایر آن روی وسایل و تجهیزات ساختمانی یا در مجاورت آن ها مجاز نمی باشد.

 

در صورت استفاده از مایعات قابل اشتعال :

الف) قبل از سوخت گیری باید موتور ماشین آلات ساختمانی خاموش شود و از ریختن مواد سوختی روی اگزوز و قسمت های داغ موتور جلوگیری گردد.

ب) مایعاتی که نقطه شعله زنی آن ها کمتر از 7 درجه سانتی گراد می باشد، نباید روی سطح نگهداری شوند، مگر اینکه بصورت محدود در ظرف های کمتر از 18 لیتر و داخل ظروف یا مخازن خفاظت شده نگهداری شوند.

پ) خروجی و سرریز مخازن سوخت نباید در جایی تعبیه شده باشد که مواد مذکور روی موتور، اگزوز، تابلو برق، کلید برق، باتری و سایر منایع ایجاد جرقه ریخته شود. پخت قیر و آسفالت در کارگاه های ساختمانی:

  • بشکه و دیگ های پخت قیر و آسفالت در مواقع استفاده باید در جای خود محکم شده باشد، به طوری که در حین کار هیچ خطری متوجه افراد نشود.
  • در موقع کار با دیگ های پخت قیر و آسفالت باید وسایل اطفاء حرق مناسب در دسترس باشد.
  • ظروف محتوای قیر داغ، نباید در محوطه ی بسته نگهداری شود، مگر آنکه قسمتی از محوطه باز باشد و عمل تهویه به طور کامل و کافی انجام گیرد.
  • سطح های مخصوص حمل قیر و آسفالت داغ، علاوه بر دسته ی اصلی باید دارای دسته ی کوچکی در قسمت تحتانی باشند تا عمل تخلیه ی آنها به راحتی انجام شود. و ...

 

کلیه دیگ های بخار وآب گرم اعمم از اینکه به صورت موقت یا دائم مورد استفاده قرار میگیرند، باید توسط افراد ذیصلاح و دیگ های بخار، نصب و راه اندازی شوند. در برشکاری و جوشکاری با گاز و برق:

  • قبل از شروع عملیات جوشکاری یا برشکاری حرارتی، باید کلیه وسایل و ابزارهای اندازه گیری فشار، شدت جریان و نظایر آن و همچنین شیلنگ های گاز و هوا کنترل شوند.
  • کارگران جوشکار باید هنگام کار، مقاوم در برابر آتش و جرقه بر تن داشته و مجهز به وسایلی مجهز حفاظت فردی از جمله کفش، عینک، نقاب و دستکش ساق دار حفاظتی باشند همچنین لباس کار آن ها عاری از هر گونه مواد روغنی و نفتی و سایر مواد قابل احتراق و اشتغال باشد. و...

 

در خصوص انتقال نیروی برق کلیه هادی ها خطوط و تاسیسات برقی در محوطه و حریم کارگاه ساختمانی باید برقرار فرض شوند، مگرآنکه خلاف آن ثابت گردد. و...

 

در استفاده از وسایل و تجهیزات اطفاء حریق:

الف) سطل های ماسه و آب و کپسول های خاموش کننده )متناسب با نوع حریق( و سایر وسایل قابل حمل که به منظور اطفاءحریق به کار می روند، به همراه علائم و نشانه های ایمنی باید در قسمت مختلف کارگاه ساختمانی به نحوه ی که همواره در معرض دید و دسترس باشند نصب و آماده استفاده گردند.

ب) در مواقعی که لوله ها و شیر های آتش نشانی باید به صورت بخشی از تاسیسات دائمی از ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. لازم است با نظارت مراجع ذیصلاح نصب و آماده بهره برداری شوند. همچنین باید همیشه فاصله این لوله ها و شیرها تا خیابان مشخص و در شعاع 2 متری از شیر های برداشت (شیر آتش نشانی) یا فاصله بین آنها و خیابان نباید هیچ گونه مصالح یا ضایعات ساختمانی ریخته شود. و ...

 

در خصوص مراقبت و نگهداری از سیلندر های گاز تحت فشار:

الف) شیر سیلندر ها با دست و بدون استفاده از چکش و آچار باز شود و در صورت لزوم از آچار های مخصوص استفاده شود.

ب) سیلندر ها نباید از هیچ ارتفاعی به پایین پرتاب شوند و باید از کلاف برای جابجایی آنها استفاده نمود. و ...

 

نرده حفاظتی موقت حفاظی است که باید برای جلوگیری از سقوط افراد که ارتفاع سقوط بیش از 120 سانتی متر باشد نصب گردد. ارتفاع از کف طبقه یا سکوی کار نباید از 0 / 9 متر کمتر و از 1 / 10 متر بیشتر باشد. همچنین ارتفاع نرده حفاظتی موقت راه پله و سطوح شیبدار نباید از 0 / 75 متر کمتر و از 0 / 85 متر بیشتر باشد.

پاخور های حفاظتی، حفاظتی است قرنیز مانند به ارتفاع 150 میلی متر که باید در طرف باز سکوهای کار جهت جلوگیری از لغزش و ریزش ابزار کار و مصالح ساختمانی نصب گرددکه باید از جنس چوب به ضخامت 25 میلی متر باشد و در صورت استفاده از ورقه های فلزی لبه های آن نباید تیز باشد.

راهرو سرپوشیده موقت سازه ایست حفاظتی که به صورت موقت در پیاده روها یا سایر معابر غمومی برای جلوگیری از خطر های ناشی از پرتاب شدن مصالح، وسایل و تجهیزات ساختمانی ایجاد می شود. ارتفاع آن نباید کممتر از 2 / 5 متر و عرض آن نیز نباید کمتر از 1 / 5 متر باشد مگر آنکه عرض پیاده رو کمتر باشدکه در اینصورت هم عرض پیاده رو خواهد بود و حتما باید دارای نور کافی باشد.

سرپوش حفاظتی برای جلوگیری از آسیب ناشی از اثر سقوط اشیا در دیواره اطراف ساختمان در حال احداث نصب می شود. سرپوش حفاظتی باید چنان طراحی و ساخته شود که در مقابل نیروهای وارده مقاوم بوده و در اثر ریزش مصالح یا ابزار بر روی آن خطری متوجه افراد، تجهیزات که زیر آن قرار دارد نگردد.

کلیه پرتگاه ها و دهانه های باز در قسمت های مختلف کارگاه ساختمانی که احتمال خطر سقوط افراد را در بر دارند، باید تا زمان پوشیده شدن نهایی و یا نصب حفاظ ها، پوشش ها و نرده های دائمی و اصلی به وسیله نرده ها یا پوشش های موقت به طور محکم و مناسب حفاظت گردند.

برای سقف های موقت که به صورت سکو های کار کرده مورد استفاده قرار می گیرند، یا باید از تخته های چوبی با ضخامت 50 میلی متر و پهنای 250 میلی متر که محکم به یکدیگر بسته شده باشند، استفاده شود. به علاوه فاصله تکیه گاه تخته ها نباید بیش از 2 / 4 متر باشد.

تور های ایمنی باید در فاصله و شرایطی که سازندگان آن ها مشخص نمودند نصب شوند به نحوی که تور ایمنی در فاصله حداقل 2 / 4 متر و حداکثر 4 / 6 متر پایین تر از تراز کاری نصب گردد تا در صورت سقوط کارگران، امکان اصابت آنها به اشیاء سخت وجود نداشته باشد و در استفاده و نصب آنها، رعایت آیین نامه ایمنی کار در ارتفاع مصوب شورای عالی حفاظت فنی الزامی می باشد.

 

13- تعهدات کارفرما

  • کارفرما در صورت درخواست پیمانکار، حواله های لازم را در مورد مصالح و تدارکات مورد نیاز موضوع قرارداد صادر خواهد نمود.
  • نظارت در حسن اجرای تعهداتی که پیمانکار بر طبق مفاد این قرارداد و اسناد و مدارک مربوطه پذیرفته، بر عهده کارفرما یا دستگاه نظارت معرفی شده از سوی کارفرما، خواهد بود.
  • آب، برق و در صورت وجود گاز مورد نیاز پیمانکار، جهت اجرای عملیات در محل کارگاه و هر طبقه به طور مجزا بر عهده کارفرما می باشد.
  • کارفرما موظف است محلی را به منظور استراحت و صرف غذا ، سرویس بهداشتی در محل کارگاه برای کارکنان فراهم نماید.
  • کارفرما موظف است کارگاه را درمقابل حوادث ناشی از فعالیت در کارگاه، بیمه نماید.

 

14- ضمانت حسن اجرای تعهدات از سوی پیمانکار

پیمانکار متعهد می گردد موقع امضاء و مبادله قرارداد اقدام به ارائه ضمانت نامه حسن اجرای تعهدات که به صورت، تضمین نامه بانکی/ یا سفته به امضای مجاز شرکت که معادل 5 % مبلغ کل موضوع قرارداد می باشد را تسلیم کارفرما نماید و در صورتی که پیمانکار از اجرای هر یک از تعهدات خود تخلف نماید کارفرما مخیر است در چارچوب قرارداد، اسناد تضمینی را تا میزان خسارت وارده به نفع خود ضبط و وصول نماید .

 

15- دستگاه نظارت

نظارت بر اجرای تعهداتی که پیمانکار طبق مفاد قرارداد تقبل نموده است به عهده .......... که دستگاه نظارت نامیده می شود خواهد بود.

 

16- مالیات پروژه

هر گونه مالیات و کسورات قانونی متعلق به این قرارداد بر عهده ........ است، که بر اساس قوانین و مقررات تعیین و همراه سایر کسورات قانونی از صورت وضعیت های ارائه شده کسر خواهد شد .

 

17- موارد فسخ قرارداد

  1. عدم اجراء تمام یا قسمتی از موارد قرارداد در موعد پیش بینی شده.
  2. تأخیر در شروع بکار پروژه بیش از ............... روز از تاریخ ابلاغ قرارداد.
  3. غیبت بدون اجازه پیمانکار و یا تعطیل کردن کار بدون کسب اجازه کتبی از کارفرما. و …

 

18- اختلافات ناشی از قرارداد

اختلافات ناشی از این قرارداد ابتدا از طریق سازش بین طرفین و در صورت عدم سازش، با مراجعه به مرجع داوری حل و فصل خواهد شد. طرفین قرارداد بدواً ............ را به عنوان داوری مرضی الطرفین برگزیدند .

 

19- موارد متفرقه

  • موارد اضطراری از قبیل جنگ، زلزله، عدم وجود مواد اولیه و امثالهم برای طرفین قرارداد محفوظ است .
  • در صورت بروز هرگونه اختلاف بین طرفین این قرارداد موضوع از طریق حکمیت حل و فصل می گردد و آخرین حکم مرضی الطرفین در این قرارداد مراجع ذی صلاح قانونی می باشد .
  • موارد پیش بینی نشده در این قرارداد با توافق طرفین براساس اصل آزادی اراده خواهد بود . 

 

 20- نُسخ قرارداد

قرارداد حاضر در ........ ماده و ....... نسخه تهیه و به امضاء طرفین رسیده است و هر نسخه حکم واحد و یکسان دارد.


امضاء و اثرانگشت کارفرما / یا نماینده قانونی ایشان امضاء و اثرانگشت پیمانکار / یا نماینده قانونی ایشان

 

 

ادامه مطلب و دانلود فایل